Agávový sirup je komerčne vyrábané sladidlo získavané z niekoľko druhov agáve
Momentálne nedostupné
Agávový sirup je komerčne vyrábané sladidlo získavané z niekoľko druhov agáve. Je sladší ako med, ale býva redší a tekutejší. Má jantárovú farbu a príjemnú sladkú chuť. Viac na adc.sk
Agávový sirup je komerčne vyrábané sladidlo získavané z niekoľko druhov agáve. Je sladší ako med, ale býva redší a tekutejší.
Agávový sirup bol mexickými Aztékmi po storočia používaný ako sladidlo a dochucovadlo, aj keď i oni si boli vedomí jeho zdravotných účinkov a používali ho aj ako medicínu, predovšetkým pri hojení rán a liečbe kožných infekcií.
Pri výrobe agávového sirupu je miazga zo strednej časti rastliny extrahovaná, filtrovaná a zahrievaná pri nízkych teplotách. Hlavným polysacharidom je inulín čiže fruktosan, ktorý je tvorený prevažne fruktózou. Táto šťava je potom koncentrovaná na tekutinu vo forme sirupu. Jeho farba je od svetlej až po tmavo jantárovú.
Tento agáve sirup má jantárovú farbu a príjemnú sladkú chuť.
Legislatívne zatriedenie: NZP - Nezaradené produkty
Metóda skladovania: N - Normálna teplota